Første Hedda etter nye miljøkrav

Hedda Hytter er blant de første hytteprodusentene i landet som produserer hytter etter de nye energibestemmelsene.

I disse dager står nye maskiner, et nytt stort varmtlager og en ny demohytte klar til bruk på bedriftens område i Hedalen Valdres.

Omlegging av produksjonen

De særegne Hedda-hyttene er blitt en suksess – med moderne design, god plassutnyttelse og en vindusutforming som gir en helt spesiell opplevelse av lys og rom. Hyttene får det samme særpreget med de nye energikravene. Heddas arkitekt Jon Haug har vært med på utviklingen av det nye byggesystemet og tilpasset dette til de nye miljøkravene.

 

Kompetanseheving

Det er ikke bare snakk om tekniske løsninger når de ansatte hos Hedda nå er klare til å møte de nye miljøforskriftene. De skal bli bedre i alle ledd, og prøve å få mer ut av hver krone. Det siste året har det vært et nært samarbeid med SINTEF gjennom verdiskapingsprogrammet Kompetansemegling. Innovasjon Norge er også med, og ikke minst Treteknisk Institutt. I tillegg den offentlige støtteordninga SkatteFUNN som Norsk Forskningsråd står bak. De bidrar med støtte til økt nyskaping og innovasjon. Vi har vært gjennom en krevende og viktig prosess som styrker hele bedriften og gir bedre produkter. Når vi i tillegg vet at vi har en fantastisk flott gjeng med medarbeidere, gjør det at vi er optimister, sier Magne Omsrud og Harald Arne Haugen.


Vi sysselsetter 30-35 årsverk inkl. eksterne montører. I tillegg kommer fabrikkene i Skjåk og Suldal med til sammen 20 ansatte. Hedda hytta produseres med stor ferdighetsgrad ut fra fabrikk, og produserer hytter for 80 millioner kroner i året. Bedriftene er en av de første som har tilpasset produksjonen til nye energikrav for byggebransjen.

NY VISNINGSHYTTE I STAVANGER

SULDAL HYTTEBYGG har nå produsert og levert Hedda-hytter i Rogaland og på Sørlandet siden januar 2004. For å gjøre det lettere for sine kunder å oppleve Hedda har de nå satt opp en flott visningshytte rett ved siden av Travbanen på Forus i Stavanger. Grunnmodellen den er bygget over er LH som har hevet midtparti. Den er fire moduler bred og 12 moduler lang, altså en LH412.

HEDDA HYTTER – ÅRETS VALDRESAMBASSADØR 2017

På Valdres sin næringslivskonferanse mandag 24.april, ble Hedda Hytter utnevnt til årets Valdresambassadør. Det er første gangen denne utnevnelsen går til en bedrift.

Arven utvikles videre med Hedvig: TRADISJON OG FORNYELSE

De siste 30 årene har Hedda Hytter AS hatt tradisjon for å levere skreddersydde Hedda-hytter av høy håndtverksmessig kvalitet. Hedvig er et nytt og spennende alternativ som føyer seg inn i denne tradisjonen.