Ble ny etter naturmetoden

Hytta var ny og fin, og eierne ønsket å få vekk «furufølelsen». De strevde med å få til riktig farge på veggene, og tok kontakt med Hyttelivs interiørdesigner.

Tekst: Beate Slipher
Foto: Per Erik Jæger
Styling: Marianne de Bourg og Elin scott
Kilde: Hytteliv 5-2010 – interiørbilag

LAV OG LANGSTRAKT huker hytta seg ned mellom bergrabbene. De glattslipte fjellformene farget av kartlav er karakteristiske for landskapet her i Drangedal. Med tjærebrune vegger og bordtak glir hytta nesten umerkelig i ett med omgivelsene.

PEISKOS: Etter forvandlingen

Tett innpå veggene vokser furubusker og bjørk, kronglete og lave her like under tregrensa. Her skulle naturen forstyrres minst mulig. Det var Jorunn Borge Westhrin og Geir Westhrins krav – fra valg av hyttetype, materialer og farger til plassering og byggeprosess. Her måtte det graves forsiktig og håndverkerne
fare fint og varsomt fram.

SOFAKROK: Etter forvandlingen

Ville ikke lute
Hyttetypen er valgt med omhu. Arkitekturen er enkel og renlinjet med gode rom og lysinnfall. Planløsningen og plassbruken er effektiv med gode bruksmuligheter på få kvadratmeter. Hytta sto der splitter ny, lys og lekker med granpanel på alle vegger.

– Dette må for all del ikke gulne, tenkte Jorunn. Prosessen med luting hadde hun prøvd før og hadde liten lyst til det igjen. Det måtte finnes en enklere løsning.

ÅPENT: Behandlet kjøkkenløsning

Panellakk med hvitt pigment i ble utprøvd. Jevnt var det ikke lett å få det, og nå virket det altfor hvitt, sterilt og kaldt. Det var ikke denne atmosfæren de
hadde ønsket seg.

– Vi ønsker oss ei real hytte, ikke noe elegant fjellhus. Enkelt og ujålete må det bli, lød oppdraget fra eierne da de kontaktet Hytteliv.

Landskapets farger
Interiørdesigner Fredrikke Friis Bertheussen tok utfordringen.

– Fargene i landskapet her er så vakre. Grått og brunt i stein og bark, rødt i lyngen, sjatteringer av grønt i lav og mose. Det var de jeg ville bygge videre på inne også, forteller hun. Men fargene skulle ikke brukes i store doser.

Les hele artikkelen ved å laste den ned her.

Gjengitt etter tillatelse fra Hytteliv

NY VISNINGSHYTTE I STAVANGER

SULDAL HYTTEBYGG har nå produsert og levert Hedda-hytter i Rogaland og på Sørlandet siden januar 2004. For å gjøre det lettere for sine kunder å oppleve Hedda har de nå satt opp en flott visningshytte rett ved siden av Travbanen på Forus i Stavanger. Grunnmodellen den er bygget over er LH som har hevet midtparti. Den er fire moduler bred og 12 moduler lang, altså en LH412.

HEDDA HYTTER – ÅRETS VALDRESAMBASSADØR 2017

På Valdres sin næringslivskonferanse mandag 24.april, ble Hedda Hytter utnevnt til årets Valdresambassadør. Det er første gangen denne utnevnelsen går til en bedrift.

Arven utvikles videre med Hedvig: TRADISJON OG FORNYELSE

De siste 30 årene har Hedda Hytter AS hatt tradisjon for å levere skreddersydde Hedda-hytter av høy håndtverksmessig kvalitet. Hedvig er et nytt og spennende alternativ som føyer seg inn i denne tradisjonen.