Jevt og kongelig metall til Hedda-gründere

Fredag 7. september 2012 ble Harald Arne Haugen (fv) tildelt Kongens fortjenestemedalje, og Odd Johan Kana fikk Det kongelige Selskap for Norges Vel sin medalje for lang og tro tjeneste.

SAMLET: Ordfører Kåre Helland, Odd Johan Kana, Harald Arne Haugen og assisterende fylkesmann Sigurd Tremoen

Kongens fortjenestemedalje i sølv til Haugen

Harald Arne Haugen har gjennom mange år vært engasjert i både næringsliv og frivillige organisasjoner. Han er utdannet snekker, byggmester og bygningstekniker. Sammen med Odd Johan Kana startet han hyttefabrikken Bete Beiteski i 1979. Fram til 1.1.2008 var han daglig leder i det som nå er Hedda Hytter AS. Virksomheten har vokst jevnt og trutt og har nå 23 ansatte. I tillegg engasjerer bedriften lokale montørlag og entreprenører, slik at det totale engasjementet i nærområdet er på rundt 40 årsverk. Omsetningen i 2011 var på ca. 55 millioner kroner.

I 1991 mottok fabrikken positivprisen fra Sør-Aurdal kommune. I 2010 ble Hedda Hytter AS kåret som årets bedrift i Valdres, samme år som bedriften ble miljøfyrtårnsertifisert.

Haugen hadde en tøff jobb med å holde liv i bedriften de første årene. På starten av 1990-tallet var situasjonen særlig utfordrende. Men han ledet virksomheten gjennom den vanskelige perioden og satset sterkt i årene som fulgte.

I tillegg til hyttefabrikken i Hedalen har Haugen vært med på å starte og drive Skjåk Hedda Hytter og Suldal Hyttebygg. Disse bedriftene produserer også Hedda hytter.

Det kongelige Selskap for Norges Vel til Kana

Sammen med Harald Arne Haugen etablerte snekkeren Kana bedriften Bete Beiteski helt på begynnelsen av 1980-tallet. I 1982 ble første del av produksjonshallen bygd på grensa til Buskerud i Hedalen. Fabrikken vokste jevnt og trutt og har nå navnet Hedda Hytter AS.

I starten jobbet Odd Johan med det meste innenfor praktisk arbeid, alt fra tilrettelegging, produksjon, fundamenteringsarbeider og oppsetting av hytter. Etter hvert som det ble flere ansatte, ble hans rolle endret til fabrikkleder med ansvar for innkjøp og produksjon av hyttene.

Odd Johan har i alle år vært en dyktig håndverker med sans for detaljer og kreative løsninger. For bedriften var han gull verdt når han forhandlet priser på innkjøp, og logistikk og vareflyt hadde han full kontroll på – slik at nødvendige deler og utstyr kom på plass til rett tid.

Feiring med Frikar og Hemsing

Overrekkelsen av medaljene ble gjort av henholdsvis assisterende fylkesmann Sigurd Tremoen og ordfører i Sør-Aurdal Kåre Helland. Sermonien ble holdt på Piltingsrud Gård med innslag av Hedalen Ungdomslag, Hallgrim Hansegård og Ragnhild Hemsing.

Ragnhild Hemsing og Halgrim Hansegård ble kveldens store kulturelle overraskelse. Hallgrim framførte både gokarsstykjyr og lausdans. Ragnhild bidro med hardingfele og fiolin, og sammen framførte de «Yr» – et stykke som er spesialskrevet for kunstnerparet.

NY VISNINGSHYTTE I STAVANGER

SULDAL HYTTEBYGG har nå produsert og levert Hedda-hytter i Rogaland og på Sørlandet siden januar 2004. For å gjøre det lettere for sine kunder å oppleve Hedda har de nå satt opp en flott visningshytte rett ved siden av Travbanen på Forus i Stavanger. Grunnmodellen den er bygget over er LH som har hevet midtparti. Den er fire moduler bred og 12 moduler lang, altså en LH412.

HEDDA HYTTER – ÅRETS VALDRESAMBASSADØR 2017

På Valdres sin næringslivskonferanse mandag 24.april, ble Hedda Hytter utnevnt til årets Valdresambassadør. Det er første gangen denne utnevnelsen går til en bedrift.

Arven utvikles videre med Hedvig: TRADISJON OG FORNYELSE

De siste 30 årene har Hedda Hytter AS hatt tradisjon for å levere skreddersydde Hedda-hytter av høy håndtverksmessig kvalitet. Hedvig er et nytt og spennende alternativ som føyer seg inn i denne tradisjonen.