Olympisk gullgutt med Hedda

Den 23. oktober 1968 skapte Tore Berger, Egil Søby, Steinar Amundsen og Jan Johansen – kalt Gullfireren – 17. mai-stemning ifølge Aftenpostens gamle arkiver.

Den dagen padlet de inn til olympisk gull på 1.000 meter i Mexico. I dag har Tore Berger og kona sitt premiested i sin Hedda Hytte i Hedalen, Valdres.

Hedda-hytta i Hedalen er bare to år gammel, men familiens tilknytning til stedet har lange røtter. Når paret skulle bygge nytt, ønsket de større vindusflater slik at de fikk naturen inn.

INNENDØRS: Interiøret til Tore Berger

NATUREN INN: Tores hytteløsning inviterer naturen inn

Ønsket om jordvarme kom med usikre strømpriser. Da Tore og Anne Berger bygget ny hytte på tomten der den gamle hadde stått, boret de derfor etter jordvarme og la vannbåren varme i alle gulv. Det er boret 90 meter ned i fjellet. Der holder vannet en jevn temperatur på 6° C. Ved hjelp av en varmepumpe og et lukket system i gulvet, varmes hele hytta opp. Om vinteren har de alltid 10°C innendørs når de ikke er til stede. Når de kommer opp og skrur opp varmen, tar det et døgn før hytta er gjennomvarm.

Deler av teksten er hentet fra Hyttemagasinet.

HEDDA HYTTER – ÅRETS VALDRESAMBASSADØR 2017

På Valdres sin næringslivskonferanse mandag 24.april, ble Hedda Hytter utnevnt til årets Valdresambassadør. Det er første gangen denne utnevnelsen går til en bedrift.

Arven utvikles videre med Hedvig: TRADISJON OG FORNYELSE

De siste 30 årene har Hedda Hytter AS hatt tradisjon for å levere skreddersydde Hedda-hytter av høy håndtverksmessig kvalitet. Hedvig er et nytt og spennende alternativ som føyer seg inn i denne tradisjonen.

NYTT BYGGESYSTEM FRA HEDDA HYTTER

Den første Hedvig-hytta er nå ferdigstilt i Skurveknatten hyttefelt ved Helsenningen. Lørdag 1.april i tidsrommet 12.00-15.00 er alle som ønsker det, velkommen til åpen dag.