Byggesystemet

Hedda-hytta er stadig under utvikling. Per i dag har vi 8 grunnmodeller du kan gå ut i fra når du bygger en Hedda-hytte. Byggesystemet er veldig fleksibelt og gir rom for personlige variasjoner.

Fra 6 til 150 m2

Spesialtilpasses etter dine ønsker. Innverveggshøyde kan velges på 162 cm, 173 cm eller 210 cm. Dette er modellene Heddas byggesystem er basert på:

L-LØSNING Enskipet løsning uten utbygg eller overbygg. Her som L 58 med bebygd areal på 67,2 m2.

L-LØSNING
Enskipet løsning uten utbygg eller overbygg. Her som L 58 med bebygd areal på 67,2 m2.

LU-LØSNING Overbygget inngangsparti på en av langsidene - en pionér i sitt slag. Modellen er spesielt arealeffektiv. Her som LU 47 med bebygd areal på 50 m2.

LU-LØSNING
Overbygget inngangsparti på en av langsidene – en pionér i sitt slag. Modellen er spesielt arealeffektiv. Her som LU 47 med bebygd areal på 50 m2.

LA-LØSNING Utbygd inngangsparti med bod og overbygget tak på en av langsidene - særdeles praktisk og arealeffektiv. Her som LA 48 med bebygd areal på 58,3 m2.

LA-LØSNING
Utbygd inngangsparti med bod og overbygget tak på en av langsidene – særdeles praktisk og arealeffektiv. Her som LA 48 med bebygd areal på 58,3 m2.

LH-LØSNING Hevet midtparti som danner stor takhøyde og luftig romfølelse. Vår bestselger siden årtusenskiftet. Her som LH 514 med bebygd areal på 135,5 m2.

LH-LØSNING
Hevet midtparti som danner stor takhøyde og luftig romfølelse. Vår bestselger siden årtusenskiftet. Her som LH 514 med bebygd areal på 135,5 m2.

LT-LØSNING Utbygg på en av langsidene med ekstra bredde. Her som LT 512 på 116,7 m2. Løsningen passer spesielt godt på tomt med tilgang og utsikt fra en side.

LT-LØSNING
Utbygg på en av langsidene med ekstra bredde. Her som LT 512 på 116,7 m2. Løsningen passer spesielt godt på tomt med tilgang og utsikt fra en side.

LV-LØSNING Utbygg på begge langsidene. Løsningen passer spesielt godt på tomt med tilgang og utsikt fra flere sider. Her som LV 512 med et bebygd areal på 125,8 m2.

LV-LØSNING
Utbygg på begge langsidene. Løsningen passer spesielt godt på tomt med tilgang og utsikt fra flere sider. Her som LV 512 med et bebygd areal på 125,8 m2.

LD-LØSNING Dobbelhytte som skaper et unikt ute-inne-rom med tilknyttende gang. Her som LD 59 + 45 på et samlet bebygd areal på 132,4 m2.

LD-LØSNING
Dobbelhytte som skaper et unikt ute-inne-rom med tilknyttende gang. Her som LD 59 + 45 på et samlet bebygd areal på 132,4 m2.

LO-LØSNING Oppstue med raus takhøyde i to etasjer. Her som LO 512 med et bebygd grunnareal på 118,7 m2 og over 140 m2 i bruksareal.

LO-LØSNING
Oppstue med raus takhøyde i to etasjer. Her som LO 512 med et bebygd grunnareal på 118,7 m2 og over 140 m2 i bruksareal.

I kontrollerte former

Heddas hytter produseres innendørs, i et kontrollert miljø når det gjelder fukt og temperatur. Presisjonen på produksjonsutstyret er meget høy og med en moderne automatisk kappsag kuttes materialene på millimeteren. Alt er gjennomtenkt ned til detaljnivå. Hedda bygges etter et modulsystem som har en grunnmodul på 120 x 120 cm. Dette gir unike muligheter når det gjelder utformingen av hyttene. Det er i prinsippet opp til den enkelte hytteeier hvordan modulene settes sammen, hvordan vinduene plasseres, og i det hele tatt hvilken planløsning man ønsker. I praksis er det ofte slik at hytteeierne forteller våre arkitekter hva de ønsker at hytta skal være for dem, og så leker arkitekten seg med ”byggeklossene” og skaper den optimale hytteopplevelsen for kunden.

De kreative hodene

Arkitektene i KIMA kvalitetssikrer hvert eneste byggeprosjekt hos Hedda Hytter. De er våre faste arkitekter, og de har så grundig kjennskap til alt som har med hyttene å gjøre at de alltid kan lokke frem det som er det beste ved Hedda for akkurat deg som kunde.

De dyktige hendene

Erfarne prosjektledere og dyktige håndverkere sørger for at hytta overleveres nøyaktig slik det ble avtalt. Hedda-hyttene produseres ved hovedfabrikken i Hedalen i Valdres og ved Suldal Hyttebygg AS i Ryfylke. Over hele linja er håndverket og den byggetekniske kvaliteten blant det aller beste på markedet.

De miljøvennlige tankene

Tvers igjennom hele produksjonen er det et krav om å gjennomføre prosjektene så miljøvennlig som overhodet mulig. I alle ledd produseres det etter nye og moderne miljøkrav. Krav til snølast, varmeisolering og tetthet er også behørig ivaretatt.

Vi i Hedda Hytter var miljøvennlige lenge før det ble moderne, og er nok enda strengere med oss selv på dette området enn det som kreves av oss fra det offentlige. Hovedproduksjonen ble i 2010 sertifisert som Miljøfyrtårn.

Det som passer

Vi som er ansatt i Hedda Hytter, over 60 i tallet, har mye til felles med modulene vi bygger hyttene med. Vi er ulike typer, men har likevel mye til felles, og når vi settes sammen faller alle bitene på plass. Skal helheten bli god må delene fungere. Hedda Hytter er en designdrevet hytteprodusent som kan sitt håndverk til fingerspissene.