Utformingen

På hvilke områder skiller Hedda seg mest ut i forhold til andre hytter?

Vindusutformingen

Norske hytter, det være seg til fjells, på land eller langs vann, har hatt en tendens til å benytte smårutete vinduer. Dette ga mening i gamle dager, men med dagens isolasjonsmaterialer og glasstyper er det ikke lenger noen grunn til å begrense vindusåpningene. I Hedda-hyttene har vi tatt opp en gammel og vakker del av norsk bygningskultur, nemlig stav-konstruksjonen. Inspirert av hvordan stolper og bjelker tidligere ble benyttet som beskyttende vegger foran huset, tar vi i bruk liknende felter på Hedda. Noen lukkede. Noen åpne, gjerne fylt med glass, slik at lys og luft kan strømme inn i hytta. Vinduene er gjennomgående utformet slik at det i de lyse oppholdsrommene skapes en nærhet mellom de som er inne og det som er utenfor, nemlig naturen. For den er det verdt å forholde seg til, enten man befinner seg i fjellheimen eller i skjærgården.

Høyden på ytterveggene

De lave ytterveggene, den ekstra lave rafthøyden, gjør at totalhøyden på hytta kan havne på et behagelig nivå. Dette har med tilnærmingen til landskapet rundt å gjøre. På avstand skal Hedda oppfattes som forholdsvis lavmælte hytter som ikke krever mer plass og oppmerksomhet enn nødvendig. Går du nærmere vil du derimot oppdage at hytta er konstruert slik at den gir rom for det åpne og luftige så vel som det lukkede og intime.

PS!

Hos Hedda Hytter har det nå kommet tre ulike høyder på ytterveggene. Vi har til og med lansert hytter med oppstue. Flere varianter gir flere muligheter til å tilpasse seg ulike tomter og ulike ønsker.