PROSESSEN

Det er en ganske avansert prosess å skreddersy en hytte. Vi må ta dagens behov på alvor. Du som hyttekjøper har dine ønsker og mål. Kommunene har sine byggekrav. Det er derfor vi har anstrengt oss til det ytterste for å gjøre prosessen så enkel som mulig for deg. Du får din egen dedikerte og dyktige prosjektleder som følger ditt prosjekt fra A til Å. Fra tomt og frem til akkurat den hytta du drømmer om. Så bare spør oss. Det er det vi lærer av.

01. Planlegging

Tomten
Trenger du en tomt? Vi kan hjelpe til med å finne en som vil harmonere med den hytteopplevelsen du er på jakt etter. Har du allerede en tomt? Da studerer vi adkomsten, solforholdene, utsikten og eventuelle høydeforskjeller på tomten. Er det hytter eller annen bebyggelse i nærheten? Hvilke utfordringer og muligheter byr naturen på, i form av grunnfjell, myr, trær eller annet?

Valgmulighetene
Siden det ikke finnes to helt like Hedda-hytter, må vi skape den unike hytta du skal ha. Hvilket areal er disponibelt? Hvor mange og hvor store soverom ønsker du? Hvor mange soveplasser? En eller flere terrasser med eller uten overbygg? Ett eller flere bygg, som er bygget sammen eller fritt plassert? Garderobe, gang, bad, bod, badstue, vindfang, trapp, karnapp, ekstra WC og plass til vaskemaskin er noen av valgene som må tas. Våre arkitekter hjelper deg med å få bitene på plass. Modulene gjør dette enkelt for de som kan det.

De smarte løsningene
Hedda Hytter har en hel haug smarte løsninger som kan gi hytta di personlighet. Fra ferdigbeiset interiørpanel til malte eller trehvite senger. Fra ulike madrasskvaliteter til enkle eller doble køyesenger. Fra spesiallagede rulleskuffer og sengekasser til vindushyller, trepersienner og skreddersydde garderobeskap. Fra valgfri badeinnredning til skreddersydd kjøkken som er malt eller i furu eller bjørk. For ikke å snakke om de lune dagsengene med panoramautsikt som har blitt så populære. Vi hjelper gjerne til med egne erfaringer, og kan tilby smarte, arealeffektive løsninger og stor valgfrihet.

Hytteturen
Hedda har flere demo-hytter. Vi stiller en av disse til gratis disposisjon hvis du vil prøvebo en Hedda-hytte før du skaffer deg en selv. Ta med familie og venner, eller dra dit helt på egen hånd. Studér lyset, luftigheten, fargene og følelsen. Plukk opp noen gode ideer. Diskutér detaljer. Lek dere med ulike løsninger. Å prøvebo en hytte er helt uten forpliktelser, men vil gi deg et innblikk som gjør det lettere å gå videre med ditt eget prosjekt. Det eneste du trenger å gjøre er å ta med mat, drikke og sengetøy.

Tilbudet og kontrakten
Basert på tomta og dine ønsker utarbeides det et uforpliktende skisseforslag og et eksakt prisanslag på prosessen frem mot en innflytningsklar hytte. Du ser igjennom forslaget og kommer med en tilbakemelding. Få gjerne et eget tegningsforslag utarbeidet før du prøvebor på en av våre hytter. Da kan de ulike detaljene sammenlignes. Vi gjør eventuelle endringer og det endelige tilbudet utarbeides. Det er først her du forplikter deg juridisk. Kontrakten er tilpasset alle gjeldende krav og ivaretar dine lovmessige rettigheter, blant annet i forbindelse med den datoen vi lover at hytta skal være ferdig.

02. Bygging

A. Produksjonen
Hytta produseres innendørs i ferdige elementer og under kontrollerte klimaforhold, etter de mål og spesifikasjoner vi har blitt enige om.

B. Konstruksjonen
Takket være det enkle modulsystemet settes hytta di raskt opp på tomten i tråd med det som er avtalt. Hytta kommer raskt under tak, slik at fukt ikke trenger inn, slik det ville gjort ved tradisjonell bygging. Den leveres i elementer med isolasjon, innvendig panel, dører og vinduer innsatt. Denne effektive metoden reduserer også reise- og overnattingskostnader for montørlaget.

03. Innflytting

Den nøkkelferdige hytta di står klar. Vær så god, her er nøkkelen!