Mjuken, Sør-Trøndelag

Mjuken ligger sentralt og idyllisk plassert ved Berkåk i Sør-Trøndelag – der Midt-Norge møtes. Én times kjøring fra Trondheim og en halvtime fra Oppdal.

Grenda er unik i den forstand at den er veldig sentralt lokalisert, men likevel fullstending skjermet fra den støy og trafikk du vil slippe unna. Det er enkelt å komme seg dit med bilen og like enkelt å komme seg fra Mjuken og ut i naturen om du ønsker det.

Beliggenhet

  • 60 min sør for Trondheim
  • 30 min nord for Oppdal

Mjuken Hyttegrend er:

  • Solvendt
  • Familievennlig
  • Rikt på opplevelser
  • Plassert rett ved et av Trøndelags beste ski- løypeanlegg
  • Nært Trollheimen, Iglfjellet, Forrolhogna, og andre turområder
  • Mjukt både sommer og vinter

PLANKART: Tomtene er planlagt slik

Aktiviteter

Med sine nærliggende fjell- og turområder, er selvsagt Rennebu og Berkåk like attraktiv om vinteren som om sommeren.

I tillegg til uendelige fjellområder med dertil tilhørende skiterreng, har Berkåk topp moderne langrennsarena, som er FIS-godkjent og er et anerkjent sted for ulike typer arrangement på både nasjonalt og internasjonalt nivå. Stedet har innlandsklima med svært stabile snøforhold.

I tilegg til ski, er det fine muligheter for isfiske, isklatring, og da også i fremtiden tilbud om slalåmbakke som supplement til langrenn- og skiskyttertilbudet. Buvatnet ligger som en uutnyttet perle om vinteren, med mulighet for ulike typer skøyteak-tiviteter og kiting.

AKTIVITETER: Mjuken Hyttegrend og Rennebu

Rennebu består mest av fjellterreng over tregrensa. Kommunesenteret Berkåk ligger som knutepunkt mellom Ramsfjella/Barnas Naturverden, Trollheimen, Iglfjellet og Forollhogna Nasjonalpark.

Jakt og fiske er sentrale aktiviteter. Orkla er en av landets beste lakseelver, og trekker hvert år mange fiskere fra inn- og utland. Barnas Natur-verden ligger i Ramsfjella, og er anlagt med overnattingsmuligheter. Som supplerende aktiviteter kan man utvikle turstier/sykkestier innover mot Iglfjellet. Muligheter for klatrefelt vil utredes og forskes ut.

I tillegg finnes det allerede i dag mange veier i området som er egnet for tur og sykling. Mjuklia ungdomssenter og Berkåk Veikro har tilrettelagt ulike typer opplevelser for barn og unge.Eksempel er klatretårn og samhandlings-løype.

Verdier, drømmer og store planer

Mjuken er et hyttefelt med verdier, drømmer og store planer. Vi byr i første omgang på 150 hyttetomter – alle solvendte, snøsikre, og med en fantastisk utsikt – for salg på det åpne marked. En stor del av overskuddet skal brukes til å anlegge Mjuken Rennarbakke. Dette er en skibakke med heis, to nedfarter og en kjelkebakke. Dette kommer som et til-legg til det allerede eksisterende skiløype-anlegget i området.